Börja träna med glädje

Det kan vara svårt att ta beslutet att börja träna. De första gångerna man tränar är ofta väldigt jobbiga och kan få många att ge upp. Det är då, när det känns som om man vill ge upp, som det gäller att fortsätta. Då kommer resultaten och också glädjen med att börja träna.

Något av det första att fundera på när man ska börja träna är vad man tycker om att göra. Träna enskilt eller i grupp? Springa, simma, cykla eller dansa? Träna helt på egen hand eller ha någon som kan peppa när det känns tungt?

Vet man inte vad man dras till kan det vara en idé att provträna. Många gym erbjuder provträning och det är också ofta möjligt att provträna i exempelvis en dansgrupp eller kampsportsklubb. En provträning är ofta kostnadsfri. En annan bra möjlighet att få hjälp att hitta rätt när man ska börja träna är att prata med ett gym som erbjuder personlig träning.

Att börja träna något man tycker är roligt gör det betydligt enklare att komma igång. Det är också bra att träna med någon, en kompis eller familjemedlem som kan inspirera en att fortsätta när man helst känner för att välja soffan.