Personlig assistent, ett givande yrke

personlig assistentAtt arbeta som personlig assistent är oftast ett väldigt givande yrke, och ingen dag är den andra lik för en personlig assistent. Eftersom man jobbar med att hjälpa en annan människa, oftast väldigt långa perioder beroende på människans handikapp eller problem, lär man även känna den här individen. Att jobba som personlig assistent innebär alltså att man kan vidga sina vyer.

Dessutom lär sig en personlig assistent väldigt mycket, och yrket är väldigt socialt. En personlig assistent måste hela tiden ha koll på den persons känslor och behov, som de hjälper. En personlig assistent blir alltså mer lyhörd på andras behov. Som personlig assistent ska man finnas där hela tiden och hjälpa personen i olika situationer, beroende på vad för hjälp denne behöver.

I utbyte får en personlig assistent kunskaper om andra människor och kan lära sig saker från personen de hjälper. Vissa får till och med en vän för livet. Många som arbetar som personlig assistent tycker dessutom mycket om att arbeta med människor, och att ha ett socialt arbete är något dessa människor oftast trivs med. Att få göra olika saker varje dag, ha någon att prata med och någon man lär känna på kanske ett annat plan gör jobbet roligare.